Qatar Gate: Οι Βέλγοι ζητούν να «παγώσουν» δύο τραπεζικοί λογαριασμοί του Παντσέρι και της κόρης του

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε να παγώσουν δύο ιταλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του Silvia στο πλαίσιο της έρευνας του Qatar gate. Ωστόσο, όπως αναφέρει η La Repubblica, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα εδαφικής δικαιοδοσίας σε αυτές τις έρευνες, για τις οποίες είναι αρμόδιοι διάφοροι εισαγγελείς στη Βόρεια Ιταλία.

Qatar Gate: Ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο ζητά να καταθέσει – «Δεν είχα καμία ανάμειξη»

Η υποψία είναι ότι ποσά που πιθανόν να προέρχονται από την υπόθεση διαφθοράς, για την οποία κατηγορείται ο πρώην ευρωβουλευτής, έχουν περάσει από αυτούς τους λογαριασμούς για τις δωροδοκίες.

Το αίτημα πρέπει στην πραγματικότητα να εξεταστεί από ανακριτή, ο οποίος πρέπει να αξιολογήσει αυτό που ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες, όπως συνέβη για την προληπτική κατάσχεση του σπιτιού στην Cervinia (εισαγγελία της Αόστα) που ανήκει σε εταιρεία του Nicolò Figà-Talamanca , που θεωρείται βασικό πρόσωπο στην “οργάνωση”.

Qatar Gate: «Ήξερα ότι υπήρχε δίκτυο με πρωτεργάτη τον Παντσέρι» αποκαλύπτει πρώην ευρωβουλευτής – Τι είπε για Καϊλή και Τζιόρτζι

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι τα «ύποπτα» χρήματα βρέθηκαν σε δύο από τους επτά ιταλικούς τρεχούμενους λογαριασμούς που ο ανακριτής Michel Claise είχε ζητήσει να ερευνηθούν και αποδίδονται στον Παντσέρι (δύο λογαριασμοί), την κόρη του Silvia (ένας λογαριασμός), τον συνδικαλιστή Luca Visentini (τρεις λογαριασμοί) και στον πρώην συνεργάτη του Παντσέρι και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Francesco Giorgi (ένας λογαριασμός).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ