Qatar Gate: Ο Αντόνιο Παντσέρι και το μυστήριο των 100.000 ευρώ

Μια αποκάλυψη κάνει η La Stampa για τη διαδρομή του χρήματος στο Qatar Gate.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες πριν από 5 μήνες είχαν μπει στο διαμέρισμα του Παντσέρι και το «καλωδίωσαν». Άκουγαν και κατέγραφαν τα πάντα…

Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών μπήκαν στο διαμέρισμα της πολυτελούς κατοικίας στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι έχουν όλον τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Είναι Ιούλιος, ο Αντόνιο Παντσέρι δεν θα επιστρέψει σύντομα από τις διακοπές. Γεμίζουν τα δωμάτια με κοριούς και αρχίζουν να μετρούν τα μετρητά που υπήρχαν. Ήταν 700.000 ευρώ.

Όταν λιγότερο από πέντε μήνες αργότερα η Αστυνομία επέστρεψε για να συλλάβει τον ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, 100.000 ευρώ λείπουν. Το τι συνέβη είναι ένα ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο εισαγγελέας.

Είναι ένας κύκλος δωροδοκιών με μετρητά και δώρα από το Κατάρ και το Μαρόκο. Το θέμα είναι να ταυτοποιηθεί ο παραλήπτης των 100.000 ευρώ. Οι ερευνητές έχουν εξακριβώσει δεσμούς μεταξύ του Παντσέρι, του Τζιόρτζι, του Κοζολίνο και του Μαροκινού πρεσβευτή στην Πολωνία Abderrahim Atmoud. Από το Μαρόκο, η ΜΚΟ φέρεται να έλαβε τραπεζικά δάνεια και μετρητά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ