Qatar Gate: Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας

Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας για το Qatar Gate, όπως αποφάσισαν πριν από λίγο οι δικαστικές αρχές του Βελγίου.

Qatar Gate: Νέες αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή – Τούρκος επιχειρηματίας ο μεταφορέας των χρημάτων από το Κατάρ

Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα είχε εκτιμήσει ότι ο κ. Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του, κατά την σύνταξη του εντάλματος σύλληψης που τον οδήγησε σε προληπτική κράτηση από τις 11 Φεβρουαρίου και για τον λόγο αυτόν είχε ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι προέκυψε το ζήτημα της αμεροληψίας του ανακριτή και ότι οι κίνδυνοι παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας ήταν πραγματικότητα» αναφέρει η πλευρά του Μαρκ Ταραμπέλα.

Qatar Gate – Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

Επίσης, όπως επισημαίνει η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή, λαμβάνεται υπόψη η απόφαση να παραμείνει στη θέση του Μισέλ Κλεζ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Μαρκ Ταραμπέλλα όπου και όποτε χρειαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ταραμπέλα συνέχισε να διακηρύσσει την αθωότητά του από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» καταλήγει ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ