Πύραυλος…πολλαπλών εκτοξεύσεων

Έναν πρωτοποριακό διαστημικό πύραυλο ετοιμάζει το Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Παραγωγής Κρούνιτσεφ, στη Ρωσία, για λογαριασμό της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας (Roscosmos), σύμφωνα με δημοσίευμα του space.com.

Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται Ρώσους αξιωματούχους, κατά τους οποίους το αποκαλούμενο RILV (Reusable Integrated Launch Vehicle / Ενιαίο Επαναχρησιμοποιούμενο Όχημα Εκτόξευσης) θα έχει κάνει την πρώτη του πτήση ως το 2020 και θα είναι ικανό να επιστρέφει και να προσγειώνεται στη βάση του μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του- δηλαδή την εκτόξευση σε τροχιά διαστημικών σκαφών.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος είναι το RRM (Re – entry Rocket Module), και αφορά την ανάπτυξη του συστήματος προώθησης. Το RRM στο σύνολό θα είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί…100 φορές! Ο κύριος πυραυλοκινητήρας (LPRE – Liquid Propellant Rocket Engine) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνολικά 25 φορές, και θα καίει υγρό οξυγόνο με μεθάνιο ή κηροζίνη ως καύσιμο.

Τα πρώτα σχέδια του RRM θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβριο του 2013, όπως είπε ο Ανατόλι Κουζίν, κορυφαίο στέλεχος του Κρούνιτσεφ, μιλώντας στο 63ο συνέδριο της Διεθνούς Αστροναυτικής Ομοσπονδίας στη Νάπολη.

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ