“Προτεκτοράτο” χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ηγέτης των Podemos

«Δυστυχώς η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις» τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos μιλώντας στην ισπανική El Mundo.

Όταν ρωτήθηκε για το αν έλαβε κάποιο μάθημα από την περίπτωση της Ελλάδας και από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις» ο Ιγκλέσιας απάντησε ότι «ξέφυγε στον Ντε Γκίντος τις προάλλες πως “θα αποφασίσουμε στο Eurogroup μία ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντά��εων”. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση».

Ο Ιγκλέσιας ρωτήθηκε επίσης, αν μετανιώνει για την “υπόσχεση” που είχε δώσει στο παρελθόν: «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε».

«Όχι», είπε, «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό, τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει», τόνισε ο ηγέτης των Podemos.

Διαβάστε επίσης

Οι συνέπειες του Brexit στην Ευρώπη – Τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ