Προσθαλασσώθηκε ο… δράκος

Προσθαλασσώθηκε ο… δράκος

 

Το διαστημικό όχημα Dragon της αμερικανικής εταιρείας SpaceX προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, μετά από μια 18ήμερη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για την πραγματοποίηση της πρώτης εμπορικής παράδοσης φορτίου, επιβεβαίωσαν η SpaceX και η NASA.

 

Η μη επανδρωμένη κάψουλα που η καθοδός της επιβραδύνθηκε από τρία μεγάλα αλεξίπτωτα, έπεσε στα νερά του ωκεανού στις 19:22 GMT, ενώ πλοία σπεύδουν αυτή την ώρα στην περιοχή για την περισυλλογή της.

Υπενθυμίζουμε ότι το κέντρο της NASA στο Χιούστον του Τέξας είχε τον έλεγχο για όλους τους ελιγμούς αποσύνδεσης από τον ISS του Dragon, ενός διαστημικού οχήματος σε σχήμα καμπάνας με δύο ηλιακούς συλλέκτες, ενώ το κέντρο ελέγχου της SpaceX στο Χόθορν της Καλιφόρνιας είχε αναλάβει πλήρως τις διαδικασίες για την επιστροφή του στην ατμόσφαιρα, ενώ η NASA παρείχε υποστήριξη για τις επικοινωνίες.

Να σημειωθεί ότι η SpaceX εκτόξευσε το Dragon στο Διάστημα με έναν πύραυλο Falcon 9 στις 7 Οκτωβρίου από την αεροπορική βάση του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά). Η τοποθετησή του σε τροχιά ήταν επιτυχής, παρά τη δυσλειτουργία ενός από τους εννέα κινητήρες του Falcon 9.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ