Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική, να σταματήσει το ΝΑΤΟ αυτή την κακομαθημένη στάση

Με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για αλαζονική στάση και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει η χώρα του να δίνει απαντήσεις στις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζει, πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα.

Όπως υποστήριξε ο Ακάρ: «Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική. Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση. Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα.

Η προσδοκία μας είναι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να μάθουν από την ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1922.

Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ