Πρόεδρος Κομισιόν: Η ΕΕ θα παραλάβει νωρίτερα 50.000.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer

Νωρίτερα θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Pfizer/ΒιοΝtech, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα εν λόγω εμβόλια επρόκειτο να παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο, έπειτα από σχετική συμφωνία, θα παραληφθούν τελικά το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), όπως υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν γνωστοποίησε ότι σήμερα έφτασαν τα 100 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, “ένα ορόσημο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι”, όπως είπε και ότι πάνω από 27 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Πονοκέφαλος στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις στη διάθεση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Προβληματισμό προκάλεσε στην Ευρώπη η σύσταση που έκαναν χθες οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες για αναστολή της χρήσης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 αφού έξι πρόσωπα που εμβολιάσθηκαν μ’ αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις. Πλέον αναμένονται νέες καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, αφού ακολούθησε ανακοίνωση από την ίδια την εταιρεία σύμφωνα με την οποία θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η ΕΕ έχει υπογράψει παραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson, στην οποία προστίθεται η επιλογή για 200 επιπλέον εκατομμύρια. Ο όμιλος είχε δεσμευτεί την Πέμπτη να παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους. Η Κομισιόν ζήτησε διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson για την “απολύτως αναπάντεχη” ανακοίνωσή της. Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν αποφασισμένες να συνεχίσουν κανονικά με το πρόγραμμα του εμβολιασμού τους, ενώ άλλες ανέφεραν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ