Πρόεδρος Αφγανιστάν: Εφυγα από τη χώρα για να αποτρέψω την αιματοχυσία – Οι Ταλιμπάν κέρδισαν

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γάνι δήλωσε ότι έφυγε από τη χώρα για να αποτραπεί η αιματοχυσία, αναγνωρίζοντας ότι οι Ταλιμπάν “νίκησαν”, καθώς οι αντάρτες έμπαιναν στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο επικαλείται προσωπικό φρουρό του Γάνι, ο Αφγανός πρόεδρος, η σύζυγός του, ο προσωπάρχης της προεδρίας του και ένας σύμβουλος εθνικής ασφάλειας έφυγαν από τη χώρα για την Τασκένδη στο Ουζμπεκιστάν.

Ο Γάνι έφυγε για να αποτρέψει συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο εκατομμύρια κατοίκους της Καμπούλ, αναφέρει σε μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook — κάνοντας τα πρώτα του σχόλια αφότου έφυγε από τη χώρα.

“Βρέθηκα σήμερα μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή: να περιμένω να αντιμετωπίσω τους ένοπλους Ταλιμπάν να μπαίνουν στο προεδρικό μέγαρο ή να φύγω από τη χώρα”, έγραψε ο Γάνι στο Facebook. “Επέλεξα να φύγω ώστε να μπορέσω να αποτρέψω αυτήν την αιματοχυσία”.

“Οι Ταλιμπάν κέρδισαν και τώρα είναι υπεύθυνοι για την τιμή, την κατοχή και την προστασία της χώρας τους”, πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Facebook. “Τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα ιστορική πρόκληση. Είτε προασπίζουν το όνομα και την τιμή του Αφγανιστάν είτε δίνουν προτεραιότητα σε άλλα μέρη και άλλα δίκτυα”, συνέχισε. Ο Αφγανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται τώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ