Πρίγκιπας Χάρι: Ξεχωριστή ανακοίνωση για τον παππού του μετά τον Ουίλιαμ – “Αφέντης του μπάρμπεκιου, θρύλος της φάρσας”

Ώρες μετά που ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε στα πάτρια εδάφη προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης για τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή 9 Απριλίου. Επί χρόνια υπήρχε η φήμη ότι ο Χάρι ήταν ο αγαπημένος του εγγονός. Άλλωστε, ήταν ο μόνος που ακολούθησε στα βήματά του στον στρατό και είχε αναλάβει το Σώμα των Πεζοναυτών ως διάδοχός του.

Η λιτή ανακοίνωση των δέκα λέξεων που είχε εκδώσει μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ αμέσως μετά τον θάνατο του Φίλιππου είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για το αποστασιοποιημένο ύφος παρά τον ρόλο που είχε ο Φίλιππος στη ζωή του εγγονού του ως τη στιγμή του γάμου του με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο Χάρι έδωσε στη δημοσιότητα ένα πιο προσωπικό μήνυμα όπου απεικονίζεται η σχέση που είχε με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Αν και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το μήνυμα δημοσιεύτηκε μέσω των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αυτή του Χάρι δημοσιεύτηκε μέσω του οργανισμού του Archwell αφού πλέον έχει παραιτηθεί από τη βασιλική οικογένεια και τα πριγκιπικά του καθήκοντα και έχει άλλη ομάδα επικοινωνίας.

“Ήταν ο παππούς μου: αφέντης του μπάρμπεκιου, θρύλος της φάρσας και πονηρούλης μέχρι το τέλος” γράφει μεταξύ άλλων ο Χάρι.

Συγκεκριμένα ο Χάρι γράφει στη δήλωσή του:

“Ο παππούς μου ήταν ένας άνθρωπος της υπηρεσίας, με τιμή και φοβερό χιούμορ. Ήταν αυθεντικός με οξύ πνεύμα και μπορούσε να κρατήσει την προσοχή σε κάθε δωμάτιο χάρη στη γοητεία του και επειδή ποτέ δεν ήξερες τι μπορούσε να πει μετά. Θα τον θυμόμαστε ως τον μακροβιότερο σύζυγο μονάρχη, ως έναν τιμημένο στρατιωτικό, ως πρίγκιπα και Δούκα. Αλλά για εμένα όπως και για πολλούς από εσάς που χάσαμε έναν αγαπημένο ή παππού μέσα στον πόνο του περασμένου χρόνου, ήταν ο παππούς μου: ο αφέντης του μπάρμπεκιου. ο θρύλος της φάρσας και πονηρούλης μέχρι το τέλος. Έχει υπάρξει ο βράχος για την Αυτής Μεγαλειότητα τη βασίλισσα με απαράμιλλη αφοσίωση για τα 73 χρόνια του γάμου τους, και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους εμάς με μπίρα στο χέρι “ω άντε τελειώνετε”. Οπότε, σ αυτό το σημείωμα παππού, σ’ ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, για την αφοσίωσή σου στη γιαγιά, και επειδή πάντα ήσουν ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα -το έθνος και ο κόσμος. Η Μέγκαν, ο Άρτσι κι εγώ (και η μέλλουσα δισεγγονή σου) πάντα θα έχουμε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για εσένα”. Και ολοκλήρωσε το μήνυμά του με τη λατινική έκφραση “Per mare, per terram”, φράση των πεζοναυτών. (Από θάλασσα, από στεριά)

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.