Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στο Λος Άντζελες – Τι θα κρίνει πλέον την σχέση του με τον βασιλιά Κάρολο και τον Ουίλιαμ

Ο Πρίγκιπας Χάρι έφτασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στο Λος Άντζελες έπειτα από το ταξίδι που πραγματοποίησε για να δει τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο.

Πιθανολογείται μάλιστα ότι εχθές, ο 39χρονος Δούκας του Σάσεξ έμεινε σε ξενοδοχείο και όχι σε βασιλικό παλάτι έπειτα από μια σύντομη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο.

Ο Χάρι έφτασε στο Λονδίνο από την Καλιφόρνια το απόγευμα της Τρίτης, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου.

Η συνάντησή τους, χωρίς τη δούκισσα του Σάσεξ και τα παιδιά τους, έθρεψε σε πολλούς την ελπίδα ότι πατέρας και γιος θα συμφιλιωθούν. Σύμφωνα μάλιστα με τη The sun, πηγές ανέφεραν ότι ο βασιλιάς Κάρολος πήρε μια «σημαντική» απόφαση να καθυστερήσει τα ταξιδιωτικά του σχέδια μετά τη χειρονομία του γιου του να διασχίσει τον Ατλαντικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να τον συναντήσει.

Η συνάντησή τους πιστεύεται ότι διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, με τον Χάρι και τη συνοδεία του να εγκαταλείπουν το Clarence House περίπου 45 λεπτά μετά την άφιξή τους. Ήταν η πρώτη φορά που αυτός και ο Κάρολος συναντήθηκαν ιδιωτικά από τότε που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ωστόσο, οι ελπίδες για μια συμφιλίωση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της βασιλικής οικογένειας αυξάνονται και, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ειδικοί τον προειδοποιούν να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διατηρήσει ιδιωτικές τις συναντήσεις του με τον βασιλιά. Ο εξπέρ στο βασιλικό ρεπορτάζ Phil Dampier είπε στην MailOnline τις σκέψεις του σχετικά με την προοπτική να συναντηθούν ξανά ο Χάρι και ο Κάρολος.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να γνωρίζει κάποιος κάτι αυτή τη στιγμή, ούτε καν οι ίδιοι», αναφέρει ο ειδικός. «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι όταν επιστρέψει στην Καλιφόρνια, να μην δημοσιοποιήσει τίποτα από τη συζήτηση που είχε με τον Βασιλιά», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Η εμπιστοσύνη θα χαθεί αν αρχίσει να διαρρέει πράγματα. Εάν μετά από μερικές εβδομάδες δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει. Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να ανακτήσει κάποια εμπιστοσύνη. Αν διαρρεύσει κάτι, τότε θα επιστρέψουμε στην αρχή και θα καταρρίψει κάθε πιθανότητα συμφιλίωσης με τον Ουίλιαμ», επισημαίνει.

Επίσης, ο Βρετανός σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams είπε στη MailOnline ότι θα ήταν «καταστροφικό» για τον Χάρι να μην κρατήσει ιδιωτικές τις συναντήσεις του με τον Βασιλιά Κάρολο.

«Δεν περιμένω από τον Χάρι να διαρρεύσει λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε ανάμεσα σε αυτόν και τον πατέρα του. Αν το έκανε θα ήταν καταστροφικό», είπε.

«Νομίζω ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή της συμφιλίωσης, καθώς ο καρκίνος αλλάζει τα πάντα», συμπλήρωσε. Μιλώντας για τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Τσαρλς και του Χάρι, ο Fitzwilliams είπε: «Το σημαντικό είναι ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Ο Χάρι ήταν ξεκάθαρα ένας γιος που ανησυχούσε για τον πατέρα του και που έκανε μια υπερατλαντική πτήση για να τον υποστηρίξει. Επίσης, ο Χάρι γνωρίζει τη διάγνωση, κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να ξαναχτιστεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Χάρι έχασε τη μητέρα του με πραγματικά τραγικές συνθήκες που τον στοιχειώνουν ακόμα», συμπλήρωσε ο Fitzwilliams και πρόσθεσε πως «Ο Γουίλιαμ έχει να φροντίσει την Κάθριν και αναμφίβολα θα αυξήσει και τον φόρτο εργασίας του. Τώρα δεν είναι απαραίτητα η κατάλληλη ώρα για μια συνάντηση μεταξύ τους, ειδικά αφού φέρεται να μην έχουν μιλήσει εδώ και μήνες».

Η ανταποκρίτρια του BBC Royal Daniela Relph είπε ότι οι πιθανότητες μιας συμφιλίωσης μεταξύ του Χάρι και του Γουίλιαμ παραμένουν απίθανες λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους.

«Είναι μια αδελφική σχέση που εξακολουθεί να φαίνεται απίστευτα διαλυμένη. Δεν γνωρίζουμε αν καμία πλευρά έχει απλώσει το χέρι με οποιονδήποτε τρόπο, αν έχει γίνει κάποια προσπάθεια για εκεχειρία. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σημάδι συμφιλίωσης», είπε στο Radio 4.

Μιλώντας για τη συνάντηση του Χάρι με τον βασιλιά Κάρολο η Relph είπε είπε: «Πρόκειται για έναν πατέρα και έναν γιο που έχουν δει ελάχιστα ο ένας τον άλλον τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Η σχέση ήταν απίστευτα τεταμένη και περίπλοκη».

«Ήταν σημαντικό που ο Χάρι ήταν εδώ και ότι ο Βασιλιάς ήθελε να τον δει».

«Πολύ διαφορετικό όταν πρόκειται για τον αδερφό του, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο Χάρι και ο Γουίλιαμ δεν θα βλέπονται ο ένας τον άλλον».

Ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Χάρντμαν είπε στο Radio 4 ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι διαφωνούμενες οικογένειες να «συνενώνονται» σε δύσκολες στιγμές.

Ο κ. Χάρντμαν είπε: «Σε περιόδους κρίσης οι οικογένειες μαζεύονται και νομίζω ότι όλοι θα χαρούν να το δουν αυτό».

Η βασιλικός ιστορικός Kelly Swaby είπε στο Radio 4 ότι ένας φόβος για την υγεία όπως αυτός του Καρόλου είναι «πάντα μια ευκαιρία για εκεχειρία» έπειτα από μια οικογενειακή σύγκρουση.

Ωστόσο, η βιογράφος Ίνγκριντ Σιούαρντ είπε στο GB News ότι η επιστροφή του Χάρι στο Λονδίνο είναι «μη βοηθητική» και θα προκαλέσει «προβλήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ