Πρέσβης Βενεζουέλας για αεροσκάφος: Παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας η μεταφορά χρυσού

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Χέσους Φερνάντες Τόρες απαντά σε όσα ακούστηκαν περί μεταφοράς χρυσού, μυστικών συναντήσεων και σχολιάζει τη στάση της αντιπολίτευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τόρες επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του βρέθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο. «Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ στο αεροδρόμιο. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με τον οποίο ταξίδευε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόρες, προσθέτοντας ότι «αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα».

Όπως επισήμανε ο κ. Τόρες, «δεν πρόκειται για επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν. Από εκεί, το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό – για τεχνικούς λόγους- το πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό προορισμό του που είναι το Καράκας».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «γύρω από αυτήν την πτήση έχουν επινοηθεί πολλές ιστορίες- μία τεράστια δημιουργικότητα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μίας απλής στάσης για τεχνικούς λόγους, κάτι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών».

Στην ερώτηση αν άλλα ευρωπαϊκά κράτη αρνήθηκαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, ο πρέσβης της Βενεζουέλας απάντησε κατηγορηματικά ότι «είναι απόλυτα ψευδές το ότι δεν επετράπη η προσγείωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους σε κάποιο αεροδρόμιο της Ευρώπης».

«Στην πραγματικότητα, χρειάστηκε απλώς μία στάση ανεφοδιασμού στις Αζόρες, αργότερα το αεροσκάφος μετέβη στη Ζυρίχη, μετά στη Γενεύη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι απλώς ένα αστείο ψέμα ο ισχυρισμός ότι υπήρξε αίτημα προσγείωσης και ακόμα περισσότερο ότι υπήρχε άρνηση της άδειας προσγείωσης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εξαγωγή χρυσού σε άλλες χώρες, ο κ. Τόρες υποστήριξε ότι « όλα αυτά είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο , στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρόλ’ αυτά είναι αρκετά βλακώδες το να σκεφτεί κανείς ότι σε μία πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα. Είναι τόσο ανόητο που δεν αξίζει καν τον κόπο να το σχολιάσω».

Τέλος, για τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Χουάν Γκουαϊδό, ο κ. Τόρες σχολίασε : «υπάρχει μία ομάδα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς που έχει πάρει πολύ ζεστά τον ρόλο της να μπλέκεται στα εσωτερικά προβλήματα της Βενεζουέλας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, καταφέρνουν να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την κακότεχνη επέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας μου. Επιπλέον πιέζουν τη δημιουργία αντιπαραθέσεων σχετικά με τη Βενεζουέλα μέσα στις χώρες τους».

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ