Πούτιν: Ανακοίνωσε συμφωνία για εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία

Συμφωνία με την Λευκορωσία για την εγκατάσταση στο έδαφός της, τακτικών πυρηνικών όπλων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Τας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αρχηγός του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν παραβιάζει  τις συμφωνίες για την Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαϊκών χωρών.   Είπε ακόμα ότι ο πρόεδρος Λουκασένκο, της Λευκορωσίας είχε από καιρό θέσει το θέμα της εγκατάστασης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της χώρας του. Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα βάλουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στην Λευκορωσία, χωρίς να παραβιάζουμε το καθεστώς της Μη Διάδοσης», φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Τας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή ειδικού χώρου για την αποθήκευση των τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία, έως την 1η Ιουλίου. Είπε ακόμα ότι προς το παρόν η Μόσχα δεν θα παραδώσει στο Μινσκ τον έλεγχο των συγκεκριμένων όπλων. Ο Πούτιν δήλωσε ακόμα ότι ήδη στην Λευκορωσία σταθμεύουν 10 ρωσικά αεροπλάνα ικανά να μεταφέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα. Είναι η πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 που η Μόσχα θα εγκαταστήσει τέτοια όπλα στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ