Πουέρτο Ρίκο: Συνοριοφύλακας έχασε τη ζωή του από ανταλλαγή πυροβολισμών – Άλλοι δυο τραυματίστηκαν

Μέλος της αμερικανικής συνοριοφυλακής σκοτώθηκε και δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών στα ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περί τις 08:00 (τοπική ώρα· στις 14:00 ώρα Ελλάδας), τρεις συνοριοφύλακες, που εκτελούσαν ναυτική επιχείρηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP), εντόπισαν ύποπτο σκάφος, κατόπιν δέχθηκαν πυρά όταν το πλησίασαν από τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν σ’ αυτό, εξήγησε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος της CBP στο Πουέρτο Ρίκο, ο Τζέφρι Κινόνες.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο επιβαίνοντα στο πλεούμενο, συνέχισε.

«Τρεις πράκτορες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Ο ένας από αυτούς διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο δυτικό τμήμα του νησιού και δυστυχώς απεβίωσε», διευκρίνισε ο κ. Κινόνες, προσθέτοντας πως οι άλλοι τραυματίες δέχονται ιατρικές φροντίδες σε ιατρικό κέντρο στο Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα της νήσου, αμερικανικού εδάφους στην Καραϊβική.

Η ανταλλαγή πυρών έγινε την επομένη της κατάσχεσης από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές 90 κιλών κοκαΐνης στα ανοικτά του βόρειου τμήματος του Πουέρτο Ρίκο.

Το φορτίο, με εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης περί τα δύο εκατομμύρια δολάρια, εντοπίστηκε δίπλα σε πλεούμενο που είχε ανατραπεί και στο πτώμα άνδρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ