Κατάρ: Οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να φιλιούνται κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ – Άγνωστο αν θα τιμωρηθούν μετά το τέλος

Μπορεί οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους να είναι παράνομες στο Κατάρ, ωστόσο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, άρετε η απαγόρευση, έστω και για ένα μήνα.

Μπορεί η «προοδευτική» αυτή κίνηση να χαροποίησε τους απανταχού ομοφυλόφιλους που θα βρεθούν στο αραβικό κράτος για το σημαντικότερο γεγονός του ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν είναι λίγοι και αυτοί που πιστεύουν πως οι πολίτες που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την προσωρινή τους… ελευθερία

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, η FIFA πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ και το έπεισε να σταματήσει τις συλλήψεις ομοφυλόφιλων φιλάθλων από αστυνομικούς του Τμήματος Προληπτικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Μυστικοί κατάσκοποι φέρεται να κλήθηκαν από το υπουργείο να κυκλοφορούν ανάμεσα στους φιλάθλους για να εντοπίζουν τους «παραβάτες».

«Μετά το Μουντιάλ θα μας χτυπήσουν και θα μας φυλακίσουν»

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο μας έδωσε την προστασία που χρειαζόμαστε για ίσως ένα μήνα. Αλλά θα βρείτε πολύ λίγους άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλους από το Κατάρ που να πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις μετά το τέλος του Μουντιάλ», δήλωσε στη Daily Mail μια ομοφυλόφιλη γραμματέας από την αραβική χώρα και πρόσθεσε:

«Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα όσο θα διαρκεί το τουρνουά ποδοσφαίρου, αλλά θα εντοπίσουν τους ανθρώπους του Κατάρ μετά, θα μας χτυπήσουν και θα μας φυλακίσουν για αυτό που θεωρούν ότι ντροπιάζει τη χώρα».

«Ως λεσβία, θα απολαύσω το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως οι άλλοι φίλαθλοι, αλλά δεν θα με δείτε να αγκαλιάζω την κοπέλα μου στη Ντόχα. Με τίποτα. Θα κρατήσουμε τη σχέση μας ιδιωτική όπως πολλοί άλλοι εδώ», είπε η 30χρονη.

Υπουργείο Εξωτερικών Κατάρ: Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα

Παρά τα προσωρινά μέτρα, οι επίσημες συστάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών για τους ταξιδιώτες παραμένουν οι ίδιες, αναφέροντας απλώς ότι «η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ».

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η «προειδοποίηση» του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, προς τους υποστηρικτές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

«Αυτές είναι μουσουλμανικές χώρες. έχουν μια πολύ διαφορετική πολιτιστική αφετηρία από τη δική μας. Νομίζω ότι είναι σημαντικό όταν είσαι επισκέπτης σε μια χώρα να σέβεσαι την κουλτούρα του έθνους που σε υποδέχεται», τόνισε ο Κλέβερλι, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ