Πώς είναι το εσωτερικό του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού – ΒΙΝΤΕΟ

Αγωνία επικρατεί για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου που χάθηκε στα βάθη του ωκεανού κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Τιτανικός: Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε – «Έχουν οξυγόνο για 96 ώρες»

Η εταιρεία OceanGate στην οποία ανήκει το υποβρύχιο είχε ως στόχο να καταγράψει το πώς ο Τιτανικός καταστρέφεται στον βυθό του ωκεανού από βακτήρια. Γι’ αυτό πραγματοποίησε αρκετές επιχειρήσεις στο ναυάγιο και στη συνέχεια προσέφερε αυτή την ευκαιρία σε όσους είχαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το εισιτήριο.

Το υποβρύχιο με την ονομασία «Τιτάνας» είναι μία ατσάλινη κάψουλα που έχει στόχο να αντέχει τις μεγάλες πιέσεις που ασκεί το νερό σε μεγάλα βάθη. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα και να τα μεταφέρει στο ναυάγιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Στόκτον Ρας παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το εσωτερικό της κάψουλας. Το υποβρύχιο διαθέτει μία μικρή τουαλέτα, στην οποία κάποιος μπορεί να απομονωθεί και να βάλει μουσική.

Ο «Τιτάνας» πιλοτάρεται από ένα χειριστήριο το οποίο θυμίζει πολύ τα χειριστήρια παιχνιδιών. Διαθέτει μία οθόνη σόναρ και οθόνη αφής προκειμένου να δείχνει στους επιβαίνοντες τον βυθό.

Ο δημοσιογράφος του δικτύου CBS, Ντέιβιντ Πογκ είχε ταξιδέψει πέρυσι στο ναυάγιο στη διάρκεια μίας επίσκεψης για τα ΜΜΕ. Ο δημοσιογράφος είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι επιβάτες ήταν σφραγισμένοι μέσα στην κύρια κάψουλα με πολλά μπουλόνια που εφαρμόστηκαν εξωτερικά και έπρεπε να αφαιρεθούν από εξωτερικό πλήρωμα.

Μάλιστα εξήγησε ότι αρχικά πίστεψε ότι το υποβρύχιο ήταν αυτοσχέδιο. «Καθοδηγείς αυτό το υποβρύχιο με ένα χειριστήριο παιχνιδιών Xbox, μερικά από τα έρμα είναι εγκαταλελειμμένοι σωλήνες κατασκευής», ανέφερε ο Ντέιβιντ Πογκ.

Εάν το υποβρύχιο παγιδευτεί ή προκληθεί κάποια διαρροή ο δημοσιογράφος τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εφεδρική βοήθεια ούτε λοβός διαφυγής.

Υποβρύχιο: Αναζητούν πέντε άτομα ανάμεσα τους και δύο δισεκατομμυριούχους

Αυτά τα στοιχεία εξηγούν γιατί η εταιρεία υποχρεώνει τους επιβάτες να υπογράψουν συμβόλαιο με το οποίο δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη και το ρίσκο της αποστολής. Επίσης σε αυτά τα έγγραφα αναφέρεται ξεκάθαρα ο κίνδυνος θανάτου των επιβατών.

Επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα όσων βρίσκονται μέσα στο υποβρύχιο. Ωστόσο τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δισεκατομμυριούχος, Χάμις Χάρντινγκ είναι ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Ο 58χρονος επιχειρηματίας είναι πρόεδρος της εταιρείας Action Aviation και πολύ γνωστός στην Βρετανία. Μαζί του φέρεται να βρίσκεται και ο πλουσιότερος άνδρας του Πακιστάν, ο επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και το γιος του Σουλεμάν.

Στον «Τιτάνα» πιθανολογείται ότι βρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Στόκτον Ρας και ο 73χρονος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ