Πορεία προς τιμήν των 43 αγνοούμενων φοιτητών στο Μεξικό

Πορεία προς τιμήν των 43 αγνοούμενων φοιτητών στο Μεξικό

Μια ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε μια πορεία 200 χιλιομέτρων από το νότιο-δυτικό Μεξικό προς την Πόλη του Μεξικού σε μια διαδήλωση με στόχο να αφυπνιστεί η μεξικάνικη κοινότητα για την υπόθεση της εξαφάνισης των 43 φοιτητών που αγνοούνται για περισσότερο από ένα μήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των διαδηλωτών συμβολικός, 43, ένας για κάθε αγνοούμενο φοιτητή.

«Τους θέλουμε πίσω στη ζωή» δήλωσε ένα από τους συμμετέχοντες στην πορεία τιμής και μνήμης οι οποίοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού, όταν φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο έχει δηλώσει ότι η χώρα είναι απαραίτητο να δημιουργήσει συνθήκες που θα εξασφαλίσουν ότι παρόμοια τραγική κατάσταση δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να συστήσει μια ειδική επιτροπή, που θα περιλαμβάνει κρατικούς αξιωματούχους, τις εισαγγελικές αρχές, αλλά και τις οικογένειες των αγνοούμενων φοιτητών.

Οι νεαροί ηλικίας 15 έως 25 ετών ταξίδευαν με λεωφορεία, όταν άγνωστοι μέλη εγκληματικών συμμοριών με τη συνεργασία διεφθαρμένων αστυνομικών, τους σταμάτησαν στην πόλη Ιγκουάλα στις 26 Σεπτεμβρίου και τους μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία όπου πιθανολογείται ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές και μαθητές δολοφονήθηκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ