Πόλεμος στο Ισραήλ: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλες τις πλευρές» λέει εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Κατάρ

Διαμεσολαβητές του Κατάρ έκαναν επείγουσες εκκλήσεις για να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ, που απήχθησαν από την Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, είπε στο Reuters μία πηγή που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε στο Reuters την συμμετοχή του σε συνομιλίες διαμεσολάβησης με τη Χαμάς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, που περιλαμβάνουν και την πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, τις οποίες το Κατάρ διεξάγει σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες από το βράδυ του Σαββάτου, «προχωρούν θετικά», δήλωσε η πηγή, η οποία έχει ενημερωθεί για αυτές.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλες τις πλευρές αυτή τη στιγμή. Οι προτεραιότητές μας είναι να τερματίσουμε την αιματοχυσία, να απελευθερώσουμε τους κρατούμενους και να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση θα περιοριστεί χωρίς περιφερειακή διάχυση», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ματζέντ Αλ-Ανσαρί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στην αναφορά του Reuters, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων: «Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συναντηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, για να συζητήσουν τρόπους «για να σταματήσουν την ισραηλινή επίθεση» κατά της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου. Η έκτακτη σύνοδος προγραμματίσθηκε ως απάντηση σε παλαιστινιακό αίτημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ