Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτύπησαν δομές της Χαμάς στην Γάζα – «Νεκροί τρομοκράτες που συμμετείχαν στις σφαγές στα κιμπούτς» λέει ο στρατός

Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε πριν από λίγο ότι συνέχισε να πλήττει την Λωρίδα της Γάζας και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον στρατιωτικό επικεφαλής μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε ανάρτησή τους στο Telegram το πρωί της Πέμπτης, οι IDF δήλωσαν ότι χτύπησαν “εκατοντάδες τρομοκρατικές δομές της Χαμάς” το τελευταίο 24ωρο.

Ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τουλάχιστον δέκα πράκτορες από την ελίτ δύναμη Νούκμπα της Χαμάς, οι οποίοι, σύμφωνα με τους IDF, ήταν επικεφαλής του μακελειού αμάχων στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς πάνω από διάφορα σημεία της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους.

Επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις έφηβοι, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας 17χρονος και ένας 15χρονος στο χωριό Shuqba, δυτικά της Ραμάλα. Το WAFA αναφέρει ότι τα αγόρια σκοτώθηκαν από αληθινές σφαίρες, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις “τους στόχευσαν”.

Ένας 14χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επίσης από τις ισραηλινές δυνάμεις το πρωί της Πέμπτης σε προσφυγικό καταυλισμό νότια της Βηθλεέμ και ένας 16χρονος πέθανε σε έναν άλλο προσφυγικό καταυλισμό ανατολικά της Τουλκάρμ, αναφέρει το WAFA.

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα περιστατικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ