Πόλεμος στην Ουκρανία: Θαλαμηγός κατασχέθηκε στη Μαγιόρκα – Υποψίες ότι ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Στη Μαγιόρκα κατασχέθηκε θαλαμηγός, που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη, στο πλαίσιο κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε όσους εικάζεται ότι έχουν σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σημειώνεται πως οι Αρχές της Ισπανίας έχουν προχωρήσει στην κράτηση και άλλων σούπερ γιοτ για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε Ρώσους κατά των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Το σκάφος που κατέσχεσαν είναι το σούπερ γιοτ “Tango”, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Πάλμα, στο Real Club Nautico. Tο σκάφος ερευνάται από την αστυνομία ενώ στην έρευνα συμμετέχουν και δυνάμεις του FBI.

Το “Tango” φέρεται να ανήκει στον Viktor Felixovich Vekselber, γεννημένο στην Ουκρανία Ρωσο-Κύπριο δισεκατομμυριούχο και επιχειρηματία. Η περιουσία του εκτιμάται στα 10 δισ. δολάρια και λέγεται πως είναι στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι πρόεδρος της Renova, του επενδυτικού ομίλου που έχει μερίδιο στην United Co. Rusal, τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου της Ρωσίας. Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες κατέχει επίσης μετοχές στους κατασκευαστές εξοπλισμού Sulzer και Oerlikon. Κατέχει περιφερειακά αεροδρόμια στη Ρωσία και πούλησε το 12,5% μιας ρωσικής πετρελαϊκής επιχείρησης για 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013.

Πηγή βίντεο/φωτό: majorcadailybulletin.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ