Πόλεμος στην Ουκρανία: Σούπερ μάρκετ στη Γερμανία αποσύρουν τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους

Μεγάλες αλυσίδες γερμανικών σούπερ μάρκετ αποσύρουν ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους, σε μια έκφραση διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη δράση συμμετέχουν μέχρι τώρα οι αλυσίδες Netto, Edeka, Rewe, Aldi Sued και Aldi Nord, οι οποίες σταμάτησαν να πωλούν είδη όπως η βότκα και πολλά τυποποιημένα προϊόντα. Η Rewe μάλιστα και η θυγατρική της, Penny, ανακοίνωσαν ότι σταματούν να παραγγέλνουν οτιδήποτε από τη Ρωσία, ενώ η Edeka δήλωσε ότι στηρίζει απολύτως τις κυρώσεις που ξεκίνησαν από την ΕΕ και τη γερμανική κυβέρνηση και η Netto διευκρίνισε ότι θα εφαρμόσει την ίδια τακτική και στα καταστήματά της σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, δεν πρόκειται τόσο για μποϊκοτάζ, αλλά περισσότερο για έκφραση απογοήτευσης και δυσαρέσκειας προς τη Μόσχα. Επιπλέον, οι έμποροι γνωρίζουν αυτή τη στιγμή ότι, λόγω των κυρώσεων, τα προϊόντα από τη Ρωσία θα φθάνουν με δυσκολία στη Γερμανία και έτσι διαγράφουν είδη και ελευθερώνουν χώρο στα ράφια. Επιπλέον, λόγω του αποκλεισμού από το σύστημα πληρωμών Swift, οι παραγγελίες θα ήταν πρακτικά αδύνατο να διεκπεραιωθούν.

Το περιοδικό επισημαίνει ακόμη ότι πολλά «ρωσικά» προϊόντα δεν παρασκευάζονται στη Ρωσία και εξηγεί ότι ο καταναλωτής μπορεί να διαπιστώσει την προέλευσή τους μέσω του ειδικού κωδικού τους. Αυτά που προέρχονται από τη Ρωσία φέρουν κωδικό ο οποίος αρχίζει από 460-9.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ