Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο – Προειδοποιήσεις για ρωσική επίθεση στα ανατολικά

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως η Ρωσία σχεδιάζει νέα επίθεση στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, ενώ σήμερα το Χάρκοβο δέχθηκε σφοδρό βομβαρδισμό, όσο ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία.

Σφοδρό βομβαρδισμό δέχθηκε το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα, μεταξύ αυτών ένα παιδί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ίγκορ Τερέχοφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή, για τον οποίο προειδοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο Τερέχοφ είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να υπερασπιστούν την πόλη. «Δεν υπάρχει πανικός στην πόλη», σημείωσε ο Τερέχοφ.

Oυκρανικό υπουργείο Άμυνας: Η Ρωσία είναι σχεδόν έτοιμη να εξαπολύσει νέα επίθεση στα ανατολικά

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει το υπουργείο τις προβλέψεις του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ