Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καρατόμησε δύο κορυφαίους στρατηγούς

Δύο κορυφαίους στρατηγούς καρατόμησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τους ως “προδότες” και ως “αντιήρωες”, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για 36η ημέρα.

Όπως τόνισε ο Ζελένσκι σε βραδινό διάγγελμα “σήμερα ελήφθη ακόμη μια απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καρατόμησε τους δύο αξιωματικούς πληροφοριώ, τον Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του κεντρικού τμήματος εσωτερικής ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, και  τον Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Ουκρανίας στη Χερσώνα.

Να σημειωθεί ότι η Χερσώνα είναι μία από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις της Χερσώνας που έπεσε νωρίς στα χέρια των Ρώσων. Ο Ζελένσκι δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασής του, αλλά άφησε αιχμές ότι οι δύο στρατηγοί δεν ήταν πιστοί.

“Σύμφωνα με το Άρθρο 48 του Πειθαρχικού Καταστατικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εκείνοι οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτατων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει πού είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον ουκρανικό λαό όσον αφορά στην προστασία του κράτους μας, την ελευθερία και ανεξαρτησία του, θα στερηθούν αναπόφευκτα τους ανώτερους στρατιωτικούς βαθμούς”, είπε, σύμφωνα με αγγλική μετάφραση. “Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν ανήκουν εδώ!”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK