Πόλεμος στη Γάζα: Πυρά του Πυροβολικού – Νέα πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ άνοιξαν πυρ με βαριά πυροβόλα και εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές σήμερα εναντίον θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω εκτοξεύσεων ρουκετών από μαχητές της Χαμάς εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, τομέων στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της.

Με τις εχθροπραξίες στην πέμπτη ημέρα τους χωρίς καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι χερσαίες δυνάμεις και η αεροπορία συμμετέχουν σε επιχείρηση μέσα στον παλαιστινιακό θύλακα. Ακολούθησαν ομοβροντίες ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αν και το λακωνικό ανακοινωθέν για την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια, στρατιωτικοί συντάκτες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης εκτιμούν ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη εισβολή ευρείας κλίμακας. Το Πυροβολικό βάλλει από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων, σημείωσαν ορισμένοι εξ αυτών. Κάτοικοι της βόρειας Λωρίδας της Γάζας είπαν πως δεν έχουν δει ισραηλινούς στρατιώτες να επιχειρούν στο πεδίο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι η εν εξελίξει επιχείρηση εναντίον της Χαμάς «θα πάρει περισσότερο χρόνο». Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μοιάζουν να έχουν καμία πρόθεση να συμφωνήσουν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προς το παρόν, ωσότου όπως έχουν ξεκαθαρίσει να θεωρήσουν πως μειώθηκαν επαρκώς οι στρατιωτικές «δυνατότητες» του ισλαμιστικού κινήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ