Πόλεμος Μέση Ανατολή: Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς

Έφοδο στα γραφεία της Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού IDF, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση της η PRCS.

 

 

 

Έκκληση απευθύνουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνοντας λόγο για νέο λουτρό αίματος  σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιήσει νέα χερσαία επίθεση.

Οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους στο ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, με την ανθρωπιστική βοήθεια να κινδυνεύει με κατάρρευση, δήλωσαν σήμερα εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής.

Το Ισραήλ ωστόσο απείλησε ότι θα προχωρήσει από τη Χαν Γιούνις, την κύρια πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα, όπου ο πληθυσμός έχει πενταπλασιαστεί καθώς οι άνθρωποι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, συχνά έχοντας λάβει διαταγές εκκένωσης, αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στοιβάζονται τώρα σε βρώμικα, υπερπλήρη καταφύγια ή στον δρόμο στριμωγμένοι σε μια έκταση γης ανάμεσα στον αιγυπτιακό και τον ισραηλινό συνοριακό φράχτη και τη Μεσόγειο, καθώς και από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Γιατροί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής πασχίζουν να προσφέρουν ακόμη και βασική βοήθεια και να σταματήσουν τη διάδοση ασθενειών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ