Μητσοτάκης στην εκδήλωση ΝΔ – ΕΛΚ: Στόχος να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας

Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας έθεσε ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη»

«Συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε:

«Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και ρους προγράμματός μας».

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά παρουσιάζονται οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

Συμπλήρωσε δε: «Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων». Στάθηκε, ακόμη, στην ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ για ανακατεύθυνση πόρων μετά τις πλημμύρες.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στην Ευρωβουλή, Manfred Weber, υπό τον συντονισμό του Siegfried Muresan, Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Προέδρου της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές».

Βέμπερ: Σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς

«Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το “κουτί (των παροχών)», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη».

Σε ό, τι αφορά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου ο κ. Βέμπερ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ