Ποιος βουλευτής που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση επιστρέφει στην ενεργό δράση – ΒΙΝΤΕΟ

Την “προσεχή” επιστροφή του στο αυστριακό κοινοβούλιο προανήγγειλε ο βετεράνος πρώην βουλευτής των Πράσινων και αρχηγός του νέου κοινοβουλευτικού κόμματος που φέρει το όνομα του, Πέτερ Πιλτς. Ο Πίλτς υπήρξε επί 31 χρόνια βουλευτής αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση,

Τώρα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει στη Βουλή προκειμένου να λάβει μέρος στις δύο επικείμενες εξεταστικές επιτροπές που έχουν συσταθεί για τη διερεύνηση του σκανδάλου προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών “Eurofighter” από την κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού των Ελευθέρων την περίοδο 2000-2006.

Ο 64χρονος Πιλτς υπήρξε συνιδρυτής των Πράσινων και βουλευτής τους από την πρώτη είσοδό τους στην αυστριακή Βουλή το 1986, έχοντας διατελέσει και αρχηγός του κόμματος στο διάστημα 1992-1994. Έγινε γνωστός στην πολιτική ζωή της χώρας για τις πολλαπλές αποκαλύψεις που έκανε για πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στη χώρα..

Κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του στις 4 Νοεμβρίου, ο Πίλτς αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά είπε πως τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν καθώς οι αυστηροί κανόνες που έθετε στην κοινοβουλευτική καριέρα του ισχύουν και για τον ίδιο.

Ταυτόχρονα είχε διαβεβαιώσει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει το νέο κόμμα που είχε ιδρύσει με την ονομασία “Λίστα Πιλτς”, το οποίο απέσπασε ποσοστό 4,4% και εκπροσωπείται με 8 βουλευτές στην αυστριακή Βουλή, επί συνόλου 183.

Την απόφασή του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική την απέδωσε στο γεγονός πως δεν προέκυψε τίποτε επιβαρυντικό εναντίον του από τις έρευνες Εισαγγελίας σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ανακοινώνοντας στις αρχές Νοεμβρίου την παραίτησή του, ο Πιλτς είχε κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς τους Αυστριακούς Πράσινους (οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται πλέον στην αυστριακή Βουλή καθώς στις εκλογές βρέθηκαν κάτω από το όριο του 4%), για “εκδίκηση” εναντίον του.

(φωτο: Reuters)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορυφαίο σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Πιλτς υπήρξε εκείνο της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών “Eurofighter” στην Αυστρία από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του Γεργκ Χάιντερ που βρισκόταν στην εξουσία την περίοδο 2000-2006.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ