Ποιες είναι οι προβλέψεις του Τζόνσον για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ρεαλιστική» χαρακτήρισε σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023, λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να συνεχίσει την «φρικτή» επίθεσή της.

Ερωτηθείς  για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο συντηρητικός ηγέτης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν έχει τεράστιο στρατό, (…) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί τη φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Τζόνσον, στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.