Πλημμύρες στην Ιταλία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής -13.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους

Δύσκολες ώρες για χιλιάδες κατοίκους στην βορειανατολική Ιταλία που έχουν χτυπηθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Μέχρι στιγμής 9 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και ακόμη 13.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τροχαίο στη Λάμια: Αυτοκίνητο τούμπαρε στο κέντρο της πόλης – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότεροι από 20 ποταμοί έχουν υπερχειλίσει σε μία απόσταση 115 χιλιομέτρων καθώς υπολογίζεται ότι έπεσε η βροχή έξι μηνών μέσα σε μόλις 1,5 μέρα.

Σημειώθηκαν 280 κατολισθήσεις

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, 280 κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές, ενώ πραγματοποιήθηκαν νέες εκκενώσεις κατοίκων στην διάρκεια της νύχτας σε πόλεις δυτικά της Ραβένα.

Ρεβάνς απόψε στο Europa League με «Τελικό Αποτέλεσμα-Ενισχυμένες Αποδόσεις» από το Pamestoixima.gr

Οι κάτοικοι στην Βιλανόβα πήραν εντολή από τις αρχές να βρουν καταφύγιο σε υψηλότερους ορόφους για να προφυλαχθούν από τα νερά. «Ήταν πολύ άσχημες οι τελευταίες 48 ώρες. Το νερό και η λάσπη κατέκλυσαν ολόκληρο το χωριό μας», είπε στο BBC η 71χρονη Ρομπέρτα Λαζαρίνι.

Ο 55χρονος, Αντόνιο Φραντσέσκο Ριζούτο υποχρεώθηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει μαζί με την κόρη του. «Ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε σε τέτοιες διαστάσεις. Πριν φύγουμε από το σπίτι μας η στάθμη του νερού ανέβαινε με το λεπτό. Όταν επιστρέψαμε χθες το σαλόνι μας είχε βυθιστεί τελείως. Θα πρέπει να πετάξουμε τα περισσότερα έπιπλα μας», ανέφερε ο 55χρονος.

Λιονέλ Μέσι: «Χρυσάφι» στα πόδια του – Μισό δισ. ευρώ για έναν χρόνο του προσφέρει η Αλ Χιλάλ

Οι ζημιές εκτιμάται ότι φτάνουν τα δισεκατομμύρια ευρώ και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι έχει καλέσει κυβερνητική σύσκεψη την επόμενη Τρίτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ