Πιο κοντά στην ελευθερία

Ο στρατός της Κολομβίας πρόκειται να αναστείλει από αύριο Τρίτη τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της χώρας ώστε να επιτρέψει στους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να προχωρήσουν, όπως εξήγγειλαν, στην απελευθέρωση του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά, ανακοίνωσε χθες στην Μπογκοτά η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

   «Η αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα αρχίσει την Τρίτη 29η στις 18:00 [Τετάρτη στις 02:00, ώρα Ελλάδας] και πρόκειται να διαρκέσει ως την Πέμπτη στις 06:00 [14:00, ώρα Ελλάδας]», δήλωσε ο Χόρντι Ράις, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στην Κολομβία, έπειτα από μια συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης της χώρας.

   Νωρίτερα χθες, οι FARC ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παραδώσουν την Τετάρτη τον δημοσιογράφο σε μια αντιπροσωπεία της ΔΕΕΣ. Η αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων ήταν ένας από τους όρους που είχαν θέσει οι αντάρτες, για την ασφάλεια των μαχητών τους.

   Οι αντάρτες πρέπει να δώσουν τις συντεταγμένες όπου θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος «το αργότερο την Τετάρτη στις 07:00 το πρωί [15:00 ώρα Ελλάδας]», διευκρίνισε ο Ράις, μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του Χόρχε Μπεντόγια, υφυπουργού Άμυνας της Κολομβίας, και του Πιερ-Ζαν Βαντόρν, πρεσβευτή της Γαλλίας στην Μπογκοτά. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ