ΦΩΤΟ-Πρόσφυγες από το Κομπάνι φθάνουν στο Σουρούτς

ΦΩΤΟ-Πρόσφυγες από το Κομπάνι φθάνουν στο Σουρούτς

Άλλο ένα κύμα προσφύγων από το Κομπάνι που σφυροκοπούν οι τζιχαντιστές βρήκε προσωρινό καταφύγιο στο Σουρούτς.

Από τη 16η Σεπτεμβρίου, η μάχη στο Κομπάνι έχει τρέψει σε φυγή 300.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 200.000 έχουν προσφύγει στην Τουρκία και χιλιάδες στο Ιράκ. Αλλά εκατοντάδες ακόμη παραμένουν μέσα στην πόλη, την οποία σφυροκοπούν οι τζιχαντιστές και πλήττεται από αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας. Έπειτα από εβδομάδες σκληρής πολιορκίας από τις δυνάμεις της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» οι πυκνοί μαύροι καπνοί που βγαίνουν από το Κομπάνι, συνοδεύονται με το άκουσμα πυροβολισμών μέσα στην πόλη. Από αέρος ακούγονται τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά της δυτικής συμμαχίας (drones), και το συγκεντρωμένο πλήθος από χιλιάδες Κούρδους της Τουρκίας, που καταφθάνει τις τελευταίες μέρες, κοιτάζει στον ουρανό χωρίς να τα βλέπει πουθενά.

Τα φέρετρα των εννέα μαχητών της ένοπλης πολιτοφυλακής (YPG), έφτασαν στο νεκροταφείο του Σουρούτς με συνοδεία χιλιάδων Κούρδων διαδηλωτών, οι ιαχές των οποίων ηλέκτριζαν την ατμόσφαιρα.

«Δολοφόνε Ερντογάν. Δολοφόνε “AKP”» φώναζε το πλήθος, με τις γυναίκες να τραγουδούν. Δεκάδες κάμερες να φωτογραφίζουν και ένας μεσήλικας άνδρας να κλαίει σε μία γωνία. Πίσω, σε απόσταση 5χλμ οι πυκνοί καπνοί να αχνοφαίνονται από την επαρχία Κομπάνι. «Χθες χάσαμε εννέα. Αυτοί (σσ. Ισλαμικό Κράτος) χάσανε εξήντα τρεις» λέει κάποιος.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

BINTEO-Οπλισμός των ΗΠΑ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών

ΒΙΝΤΕΟ-Τζιχαντιστές την λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου με τη βοήθεια του… πατέρα της

Δορυφορικές ΦΩΤΟ-Το Κομπάνι πριν και μετά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ