ΦΩΤΟ-Οι μαύρες σημαίες του ΙΚ στο Κομπάνι

ΦΩΤΟ-Οι μαύρες σημαίες του ΙΚ στο Κομπάνι

 

Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε σήμερα το απόγευμα δύο μαύρες σημαίες της οργάνωσης στο ανατολικό άκρο της κουρδικής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία εξακολουθούν να πολιορκούν.

Μία από τις σημαίες έχει τοποθετηθεί σε έναν λόφο και μία άλλη σε ένα τετραώροφο κτίριο στο ανατολικό άκρο της πόλης κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις.

Πηγές μέσα από το Κομπάνι (Άιν αλ Άραμπ στα αραβικά) επιβεβαίωσαν ότι το ΙΚ έχει υψώσει σημαίες, όμως πρόσθεσαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.

«Το ΙΚ έχει υψώσει μία σημαία σε ένα κτίριο στο ανατολικό τμήμα της πόλης», δήλωσε ο Ισμαήλ Έσκιν, δημοσιογράφος από το Κομπάνι. «Δεν είναι μέσα στην πόλη, αλλά στο ανατολικό άκρο της. Δεν έχουν εισέλθει στην πόλη. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται».

«Στη διάρκεια της ημέρας κάποιες φορές το ΙΚ σημειώνει προόδους, όμως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) τους απωθούν. Σημειώνονται συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά δεν είναι μέσα στην πόλη, οι YPG αντιστέκονται», σημείωσε ο Πάουερ Μοχάμεντ Άλι, ένας διερμηνέας του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Παράλληλα ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει σημαντικές ενισχύσεις, κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, γύρω από το συνοριακό πέρασμα Μουρσιτπινάρ, απέναντι από το Κομπάνι.

Εξάλλου οι κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες για μάχες στους δρόμους του Κομπάνι.

Οι τζιχαντιστές έφτασαν «σε μερικά διάσπαρτα σπίτια στο ανατολικό τμήμα», όμως οι κουρδικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπίθεση, σημείωσε ο Άνουαρ Μουσλίμ, επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας αυτόνομης περιφέρειας του Κομπάνι.

Ο Μούσλιμ ζήτησε από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να ενισχύσει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του ΙΚ που επιτίθενται στο Κομπάνι.

Αν πέσει αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη, η περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές θα εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Συρία ως τα ιρακινά σύνορα, αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στο πεδίο μπορούμε να συνεχίζουμε γενναία τη μάχη, όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συμμαχικών δυνάμεων μέσω των πληγμάτων των βάσεων των τρομοκρατών όπου βρίσκονται τα βαρέα όπλα τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας αφού κατάφεραν να διεισδύσουν στο Κομπάνι.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τουλάχιστον 20 «τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μια ενέδρα των YPG αφού διείσδυσαν (…) σε έναν τομέα ανατολικά του Κομπάνι», λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ διεισδύει στο Κομπάνι» μετά την έναρξη της επίθεσής του εναντίον της πόλης στις 16 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΦΩΤΟ: www.dailysabah.com

Διαβάστε επίσης

Η σημαία του “Ισλαμικού Κράτους” στο Κομπάνι

“Οι τζιχαντιστές διαφέρουν από την Αλ Κάιντα…”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ