Πέθανε σε ηλικία 98 ετών η ηθοποιός και σταρ του Μπρόντγουεϊ Κάρολ Κουκ

Η Κάρολ Κουκ, μια βετεράνος ηθοποιός που αγαπήθηκε για τη δουλειά της στη σκηνή και την οθόνη, με επιτυχίες μεταξύ των οποίων η κωμωδία του 1984 «Sixteen Candles» του Τζον Χιουζ, πέθανε, σύμφωνα με δήλωση του ατζέντη της, Ρόμπερτ Μάλκολμ. Ήταν 98 ετών.

Η Κουκ πέθανε την Τετάρτη από καρδιακή ανεπάρκεια, δήλωσε ο Μάλκολμ στο CNN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκτός από μια λαμπρή καριέρα στη σκηνή, όπου είχε τον ρόλο της Μάγκι Τζόουνς στο μιούζικαλ «42nd Street» του Μπρόντγουεϊ το 1980, η Κουκ είχε πάνω από 60 κινηματογραφικές συμμετοχές.

Αρχικά, την πήρε υπό την προστασία της η θρυλική Lucille Ball, την οποία αποδίδει ως τον άνθρωπο που της έδωσε τη «μεγάλη ευκαιρία».

«Δεν είχα πού να μείνω στην Καλιφόρνια και έτσι έζησα στον ξενώνα της Λούσι μέχρι να εγκατασταθώ», δήλωσε η Κουκ στην ιστοσελίδα Queer Voices το 2019. «Εκείνη άλλαξε το όνομά μου. Ονομαζόμουν Mildred Frances Cook, αλλά η Lucy δεν πίστευε ότι ήταν ένα καλό όνομα για τις επιχειρήσεις του θεάματος. Μου έδωσε το όνομα Carole από το όνομα της Carole Lombard. Η Lucy μου είπε: «Έχεις την ίδια υγιή ασέβεια για τα πάντα γενικά, όπως ακριβώς και η Lombard».

Η πρωταγωνίστρια του «I Love Lucy» έφερε την Κουκ από το Οχάιο, όπου έκανε θέατρο, στο Χόλυγουντ για να συμμετάσχει στη μουσική επιθεώρηση του θεάτρου DESILU της Ball.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ