Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Paco Rabbane

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο διεθνούς φήμης Ισπανός σχεδιαστής μόδας Paco Rabbane.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος ελέγχει τον οίκο μόδας Paco Rabanne και την επιχείρηση αρωμάτων. Ο σχεδιαστής πέθανε στο χωριό Πορτσάλ όπου κατοικούσε, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Paco Rabanne έκανε την υπέρβαση. Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει τις μοντέρνες Παριζιάνες να φωνάζουν για φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος άλλος εκτός από τον Paco Rabanne θα μπορούσε να φανταστεί ένα άρωμα με το όνομα Calandre – η λέξη σημαίνει “γκριλ αυτοκινήτου” – και να το μετατρέψει σε σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;” δήλωσε ο José Manuel Albesa, πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιάς της Puig.

Ο Rabbane, με πραγματικό όνομα Francisco Rabaneda Cuervo, έγινε διεθνώς γνωστός τη δεκαετία του 1960. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1999, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια εμφανιζόταν δημοσίως.

Ο Rabbane γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1934 στη βασκική πόλη Pasajes, στην επαρχία Gipuzkoa.

Ο πατέρας του, ένας ρεπουμπλικανός συνταγματάρχης, εκτελέστηκε από τα στρατεύματα του Φράνκο κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Ο Rabanne ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας κοσμήματα για τους Givenchy, Dior και Balenciaga. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας το 1966 και από το 1968 άρχισε να συνεργάζεται με την εταιρεία αρωμάτων Puig.

Την ίδια χρονιά, ένα πράσινο φόρεμα σχεδιασμένο από τον Rabanne φορέθηκε από την Jane Fonda στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Barbarella.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ