Πέθανε ιδιόρρυθμος Τεξανός δισεκατομμυριούχος – Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ

Είχε διαγνωστεί με λευχαιμία τον περασμένο Φεβρουάριο...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδιόρρυθμος Τεξανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε διεκδικήσει δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ

Είχε διαγνωστεί με λευχαιμία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του ανέφερε: “Ο Ρος Περό, ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας και αγαπημένος σύζυγος, αδελφός, πατέρας και παππούς πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Ντάλας, περιστοιχιζόμενος από την αφοσιωμένη οικογένειά του”.

Το 1992 ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ως ανεξάρτητος, απέναντι στον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Κατάφερε να αποσπάσει ποσοστό 18,9%. Το υψηλό ποσοστό του συνέβαλε στην ήττα του Μπους και τη νίκη του Κλίντον. Διεκδίκησε άλλη μια φορά την προεδρία το 1996, όμως έλαβε μόλις 8%. Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανερχόταν στα 4,1 δισ. δολάρια.

Πηγή: ABC News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.