Πεσκόφ: «Δυνητικά επικίνδυνο σενάριο» η πολωνική προσφορά πολεμικών αεροσκαφών MiG-29

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο το σενάριο της πιθανής χρήσης αεροδρομίων σε άλλες χώρες για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά αεροπλάνα της MiG-29 στους Αμερικανούς για να τα στείλουν στη συνέχεια στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο διάβημα θα δημιουργούσε ένα «εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο».

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη να σχολιάσει τα σχέδια της Πολωνίας.

“Το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη σχολιάσει την πιθανότητα χρήσης οποιωνδήποτε άλλων αεροδρομίων για απογειώσεις στρατιωτικών αεροπλάνων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο σενάριο”, είπε.

Η Ρωσία θεωρεί πως οι καταγγελίες της ότι η Ουκρανία είχε στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος είναι ανάγκη να γνωρίζει την αλήθεια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει νωρίτερα από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί υποστήριζαν αυτό που η Μόσχα περιγράφει ως ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Η κατηγορία απορρίπτεται από το Κίεβο και το Πεντάγωνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ