Πατέρας 8χρονης ομήρου της Χαμάς: Μετάνιωσα που δήλωσα ανακουφισμένος από τον θάνατο της – Την θέλω πίσω

Συνεχίζει να συγκλονίζει ο πατέρας του 8χρονου κοριτσιού από ισραηλινό Κιμπούτς, που θεωρήθηκε νεκρή στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου αλλά τώρα υπάρχουν ελπίδες ότι βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους στην Γάζα.

Ο πατέρας της Έμιλι Χαντ έκανε έκκληση να απελευθερωθούν όλα τα παιδιά που κρατούνται στην Γάζα. «Σας ικετεύω γονατιστός να απελευθερώσετε τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Έμιλι. Τουλάχιστον τα παιδιά… Για όνομα του Θεού, δείξτε λίγη ανθρωπιά, λίγο οίκτο, κάποια ανθρώπινα συναισθήματα οποιουδήποτε είδους, σας παρακαλώ».

Αρχικά ο Τομ Χαντ είχε δηλώσει με δάκρυα στα μάτια ότι ανακουφίστηκε όταν έμαθε ότι η 8χρονη κόρη του ήταν νεκρή επειδή φοβόταν πώς θα αισθανόταν και τι θα υφίσταντο ως όμηρος στην Γάζα. «Στην αρχή, όταν μου είπαν ότι μάλλον ήταν νεκρή, ήταν κατά κάποιο τρόπο ανακούφιση. Αλλά τώρα πρέπει να αλλάξω το μυαλό μου με αυτές τις νέες πληροφορίες και τώρα έχω ελπίδα, τώρα έχω ελπίδα ότι είναι ζωντανή, οπότε προσευχόμαστε να επιστρέψει», λέει τώρα ο πατέρας της 8χρονης.

Ο Τομ Χαντ μίλησε και στο BBC News τονίζοντας ότι έχει μετανιώσει για πράγματα που είπε στην πρώτη του συνέντευξη, όταν δήλωσε ανακουφισμένος με την είδηση του θανάτου της. «Κατά κάποιο τρόπο μετανιώνω γι’ αυτό – μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που είπα – κάποια πράγματα που μπορεί να την έθεταν σε κίνδυνο – προχωράμε παρακάτω», εξήγησε ο πατέρας του κοριτσιού.

Είπε ότι τα ένατα γενέθλια της Emily είναι στις 17 Νοεμβρίου. «Απλά τη θέλουμε πίσω. Είναι υπέροχο να ξέρω ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι ζωντανή και καλά και ότι μια μέρα θα την πάρουμε πίσω και θα μπορώ να την αγκαλιάσω».

«Έχει τα γενέθλιά της αυτό το μήνα – δεν πρόκειται καν να μάθει ότι έχει γενέθλια – δεν θα υπάρξει τούρτα, ούτε πάρτι, ούτε φίλοι που θα γιορτάσουν. Θα εξακολουθεί να ζει εκεί μέσα στον τρόμο κάθε μέρα. Τη θέλουμε πίσω για να την αγαπήσουμε ξανά, να την αγκαλιάσουμε ξανά – και να μην την αφήσω ποτέ από τα μάτια μου» τόνισε ο Τομ Χαντ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ