Παρίσι: Προσωρινή εγκατάσταση για skateboarding στις όχθες του Σηκουάνα

Μία προσωρινή εγκατάσταση για skateboarding έκανε την εμφάνισή της στις όχθες του Σηκουάνα, στο ύψος της γέφυρας Pont Alexandre III, κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας του Παρισιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ είναι δημιούργημα με πλεξιγκλάς του στούντιο PlayLab Inc και της κατασκευαστικής εταιρείας California Skateparks για τη Vans, η εγκατάσταση αποτελείτο από μια σειρά στοιχείων για skateboarding τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ένα ορθογώνιου σχήματος βάθρο με το χαρακτηριστικό μοτίβο σκακιέρας που είναι συνδεδεμένο με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων για το συγκεκριμένο σπορ, Vans.

«Το διαφανές πλεξιγκλάς επιτρέπει στο κοινό να βλέπει μέσα από τις ράμπες το skateboarding και είναι αναφορά στην εμβληματική πυραμίδα του Λούβρου που είναι κοντά» επισήμαναν οι Archie Lee Coates IV and Jeff Franklin, ιδρυτές του PlayLab Inc. Στο βάθρο είχαν τοποθετηθεί και ογκώδεις τοίχοι με μοτίβο σκακιέρας, που έφεραν πάνω τους οθόνες LED από τις οποίες μεταδίδονταν live πλάνα skateboarding που κατέγραφαν στη διάρκεια της εβδομάδας 14 CCTV κάμερες οι οποίες ήταν ενσωματωμένες στην εγκατάσταση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PLAYLAB, INC. (@playlabinc)

«Μαζί, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν όσοι επιδίδονται στο σπορ, αλλά να μην καταγράφεται αμέσως ως πάρκο για skateboarding. Τα διαφανή στοιχεία σκέιτ είναι ταυτοχρόνως ένα νεύμα προς το μέλλον και αναφορά στο παρελθόν· ειδικά στις θρυλικές ακρυλικές ράμπες skateboarding της δεκαετίας του 1970» εξήγησαν, μιλώντας στο Dezeen, οι συνιδρυτές του με έδρα το Λος Άντζελες στούντιο.

Η εγκατάσταση έχει πλέον αποσυναρμολογηθεί αλλά οι Vans και California Skateparks δώρισαν στοιχεία της δομής στο Cosanostra Scatepark, στην κοινότητα Chelles, στα ανατολικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ