Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Αναφορές για τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού στη Γαλλία. Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Γκαρ ντε Λιόν γύρω στις 8 το πρωί (9 ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το BFMTV, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.  Η αστυνομία επενέβη γρήγορα και ένα άτομο συνελήφθη.

Υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

 

Σε αυτή τη φάση η γαλλική αστυνομία δεν μπορεί να διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, η επίθεση, προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή, και δύο ελαφρά τραυματίες.

«Ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι στη διάρκεια της ενέργειάς του», πρόσθεσε μια αστυνομική πηγή. «Στους αστυνομικούς παρουσίασε ένα ιταλικό δίπλωμα οδήγησης», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επέμβαση δυνάμεων της τάξης και διασωστών στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

«Η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό», ανακοίνωσε επίσης κάνοντας λόγο για «μια κακόβουλη ενέργεια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ