Παραλήρημα Μπαχτσελί κατά του Μητσοτάκη: Αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης κατηγόρησε την Ελλάδα για πολιτική «αφομοίωσης και φασισμού» στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και επιτέθηκε προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά στα Πομακοχώρια.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη στις 18 Μαΐου 2021, σε δημόσιο νηπιαγωγείο σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις ”χωνέψουμε”. Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα “τουρκόπουλα” τα αποκάλεσε “ελληνόπουλα”», δήλωσε ο Μπαχτσελί για να σπεύσει στη συνέχεια να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Μητσοτάκης τα “θαλάσσωσε” και έπεσε στην δύνη του παραληρήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

«Εκείνα είναι τουρκόπουλα, η Πάχνη δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας; Τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορεί να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα “τουρκοπουλα” “ελληνόπουλα”;», κατέληξε ο Μπαχτσελί.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.