Παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ για το υποβρύχιο STM500: Θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Έλληνα

Προκαλούν τα εθνικιστικά τουρκικά ΜΜΕ, που αναφερόμενα στην κατασκευή του μίνι υποβρυχίου STM500, με εγχώριους και εθνικούς πόρους, σημειώνουν ότι “Θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Έλληνα”

Το μίνι υποβρύχιο STM500 θα είναι έτοιμο το 2022 και το εκτόπισμά του σε κατάσταση βύθισης θα είναι 540 τόνων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται σήμερα από το τουρκικό ναυτικό έχουν εκτόπισμα 1100 έως 1600 τόνους σε κατάσταση βύθισης. Τα υποβρύχια κατηγορίας Reis, τα οποία εξακολουθούν να παράγονται, αναμένεται να έχουν εκτόπισμα άνω των 2000 τόνων σε κατάσταση βύθισης.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Κοζάν Σελτσούκ Ερκάν, υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Κύπρο και σε παράκτιες περιοχές, καθώς τα μικρά υποβρύχια είναι πολύ πιο αθόρυβα και τεχνολογικά πιο εξελιγμένα. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας είναι ιδανικά για επιχειρήσεις διείσδυσης σε παράκτιες περιοχές.

«Είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο να πραγματοποιήσει υποβρύχια σάρωση με σόναρ τοποθετημένο στο κύτος, ειδικά σε ρηχά νερά και σε παράκτιες περιοχές και νησίδες. Το χαρακτηριστικό αυτού του υποβρυχίου είναι ότι μπορεί να λειτουργεί εξαιρετικά άνετα στις επίμαχες θάλασσες με τις μικρές του διαστάσεις», αναφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ