Παραδέχτηκε ότι εισέβαλε με σουγιά στο Λευκό Οίκο

O άνδρας που κατάφερε να εισχωρήσει στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Σεπτέμβριο παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον ενός δικαστηρίου της Ουάσιγκτον για την κατηγορία της εισβολής σε φυλασσόμενο κυβερνητικό κτίριο έχοντας στην κατοχή του ένα επικίνδυνο όπλο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.

Τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου του 2014, ο Ομάρ Γκονζάλες, ένας πρώην στρατιωτικός ηλικίας 43 ετών οπλισμένος με ένα σουγιά, σκαρφάλωσε στη βόρεια περίφραξη του Λευκού Οίκου έπειτα διέσχισε μια απόσταση 60 μέτρων στον περίβολο προτού εισχωρήσει στο ισόγειο της προεδρικής κατοικίας από την κεντρική είσοδο. Διέσχισε πολλές αίθουσες προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του χθες ενώπιον της ομοσπονδιακής δικαστού Ροζμαρί Κόλιερ για την κατηγορία της «παράνομης εισβολής σε ένα φυλασσόμενο κτίριο φέροντας ένα φονικό ή επικίνδυνο όπλο» όπως επίσης και στην κατηγορία «της επίθεσης» εναντίον πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Ομάρ Γκονζάλες αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ 12 και 18 μηνών και καταβολή προστίμου μεταξύ 3000 και 30.000 δολαρίων. Η ποινή του θα ανακοινωθεί την 8η Ιουνίου, ανακοίνωσε η δικαστής στον ιστότοπο του δικαστηρίου.

Ο Γκονζάλες παραμένει υπόκράτηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.

Διαβάστε επίσης

Ο εισβολέας του Λευκού Οίκου είχε μαχαίρι

ΒΙΝΤΕΟ-Ο εισβολέας του Λευκού Οίκου

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.