Παγκόσμιο κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων συνδέεται με την Ελλάδα

Παγκόσμιο κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων συνδέεται με την Ελλάδα

 

Με την Ελλάδα συνδέεται η εξάρθρωση σπείρας που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια στον Καναδά. Η καναδική αστυνομία βρήκε αυθεντικά καναδικά διαβατήρια των αδελφών Alkhalil που χαρακτηρίζονται «ως υψηλά ιστάμενοι» στον χώρο διακίνησης κοκαΐνης. Μάλιστα, ο «Robby Alkhalil συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές έχοντας στην κατοχή του γνήσιο καναδικό διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία και αναμένεται η έκδοσή του στον Καναδά για θέματα που αφορούν ναρκωτικά και τον θανάσιμο πυροβολισμό του Johny Raposo στο Sicilian Café στην ιταλική συνοικία του Τορόντο».

Αυτό μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CBC το οποίο αναφέρθηκε στη σύλληψη ατόμου αλλά και δημοσιοποίηση στοιχείων κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή της καναδικής πρωτεύουσας (κυρίως στο γαλλόφωνο τμήμα του Gatineau που ανήκει στην περιοχή της πρωτεύουσας Οττάβας).

Η εν λόγω σπείρα διευκόλυνε την παράνομη έκδοση καναδικών διαβατηρίων σε ανθρώπους του υποκόσμου, έναντι ποσών που ποίκιλαν από 5.000 έως 20.000 δολάρια, όπως ανέφερε ο Κώστας Δημόπουλος, στέλεχος των καναδικών Αρχών Ασφαλείας (RCMP).

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ