«Όχι» και πάλι από τη Μέρκελ για το «κούρεμα»

«Όχι» και πάλι από τη Μέρκελ για το «κούρεμα»

 

Η «ευρωκρίση» και η γερμανική στάση προς την Αθήνα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Hessische-Niedersächsische Allgemeine η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί απορρίπτει με τόση επιμονή ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Άνγκελα Μέρκελ απαντά: «Εάν προχωρήσουμε σε άφεση του χρέους μιας χώρας, θα θελήσουν το ίδιο και άλλες χώρες. Αυτό θα είχε συνέπειες για τους επενδυτές στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη ανέκτησε αισθητά εμπιστοσύνη και θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα», τονίζει η καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα πόσα χρήματα θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Η καγκελάριος υπενθυμίζει ότι όταν η γερμανική βουλή ενέκρινε το τρέχον πακέτο βοήθειας, η κυβέρνησή της είχε υποδείξει ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα αξιολογηθεί η πρόοδος της Ελλάδας και θα αποφασιστεί εάν η Αθήνα θα λάβει νέα βοήθεια «κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το 2015-2016».

«Εάν λοιπόν δημοσιοποιούσαμε από τώρα κάποιους αριθμούς, αυτοί δεν θα ήταν σίγουροι. Πέραν τούτου, θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις. Η χώρα αυτή κατάφερε κάποια πράγματα, με τα μέτρα που έλαβε. Θα πρέπει ακόμη να υλοποιηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», καταλήγει η καγκελάριος.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.