“Όχι άλλη λιτότητα…”

Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες δήλωσε πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρέπει να πάψει να υποστηρίζει την πολιτική λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης μετά την εκλογή στη Γαλλία του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος προτείνει μια πολιτική ανάπτυξης στην Ευρώπη.

“Η Ευρώπη αλλάζει. Η εκλογή ενός σοσιαλιστή (στη Γαλλία) μπορεί να εντείνει αυτή την αλλαγή”, δήλωσε ο Σοάρες σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα “i” αναφερόμενος στη βούληση του νέου προέδρου της Γαλλίας να συμπληρώσει τη δημοσιονομική λιτότητα με μια αναπτυξιακή πολιτική.

“Η λιτότητα δημιουργεί την ύφεση και την ανεργία, που είναι αυτή τη στιγμή οι δύο μάστιγες της Ευρώπης”, πρόσθεσε ο ιδρυτής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η λιτότητα είναι η βάση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων το οποίο συνέστησε η ΕΕ και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για μια βοήθειας 78 δισεκ. ευρώ που χορηγήθηκε το Μάιο του 2011 και η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει κατά γράμμα.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ