Ουρουγουάη: Δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του στην παραλία – Την έθαψε στην άμμο

Μία 17χρονη δολοφονήθηκε από τον επίσης 17χρονο πρώην σύντροφό της. Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ουρουγουάη, όπου επισήμως καταμετρώνται 11 γυναικοκτονίες από την αρχή της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το site της Ουρουγουάης, pagina12.com, η 17χρονη είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και έφυγε από το μάθημα των αγγλικών της για να πάει στην παραλία με τον 17χρονο. Εκεί την σκότωσε και στη συνέχεια προσπάθησε να ξεγελάσει τους φίλους αλλά και την αστυνομία, προσποιούμενος ότι ανησυχεί για την “εξαφάνισή της”.

Η Βαλεντίνα Κανσέλα Σαρμόρια βρέθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα μισοθαμμένη στην άμμο, στην παραλία Πούντα ντελ Έστε (νοτιοανατολικά), τουριστικό προορισμό. Κάμερες παρακολούθησης δείχνουν την ανήλικη να μπαίνει σε εκείνο τον τομέα της ακτής με τον πρώην φίλο της και στη συνέχεια να φεύγει μόνος του.

Ο πρώην φίλος της οδηγήθηκε από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος όπου ομολόγησε πως τη δολοφόνησε.

Χθες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση, ο Χόρχε Βας, θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους, ανέφερε στον Τύπο ο Χαβιέρ Μπένετς, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

Κατά τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, η Βαλεντίνα Κανσέλα πέθανε από ασφυξία.

Τα μηνύματα προκαλούν ανατριχίλα – Ήθελε να βοηθήσει να την βρουν

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που στην πραγματικότητα είναι ένα κολάζ από στιγμιότυπα οθόνης της συνομιλίας, λίγο μετά την ανακοίνωση της εξαφάνισης στην αστυνομία  ένας φίλος του 17χρονου έγραψε στον Santino G., πρώην αγόρι του θύματος, για να τον ρωτήσει αν ήξερε κάτι για το πού βρίσκεται, στο οποίο εκείνος απάντησε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση και μάλιστα πρόσφερε τη βοήθειά του για να την βρει.

«Ούτε σου απαντάει; Έχει ήδη απαντήσει;» ρώτησε ο Σαντίνο την κοπέλα που αποκαλεί “Ίσα”, ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος . Με τη σειρά του, ο έφηβος απέκρυψε την ενοχή του δηλώνοντας ότι βρισκόταν στο σπίτι με τον πατέρα του και για δοκιμή του έστειλε μια φωτογραφία χαμογελώντας και σηκώνοντας τον αντίχειρά του.

« (Έχεις) νέα; », επιμένει ο 17χρονος και λίγα λεπτά αργότερα προσθέτει: «Πάμε να τη βρούμε ».

Η ομολογία και η ανακάλυψη της σορού

Η Βαλεντίνα ζούσε στην Πούντα ντελ Έστε και ήταν στο πέμπτο έτος του γυμνασίου. Σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών και στενών φίλων στα τοπικά ΜΜΕ, «πήγαινε πέρα ​​δώθε» από μια σχέση αγάπης με τον Santino G., έναν συνομήλικο της από την ίδια πόλη, αλλά όλοι περιέγραψαν τον δεσμό ως «τοξικό»... Μάλιστα, ο 17χρονη συσσώρευσε καταγγελίες για κακοποίηση.

Την Τρίτη 15 Αυγούστουμετά το σχολείο, η Cancela πήγε στον παραλιακό δρόμο Playa Brava και από τότε αγνοείται. Η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία και άρχισε η έρευνα.

Την επόμενη μέρα, στις 11 το πρωί, το σακίδιο της Βαλεντίνας βρέθηκε θαμμένο στην άμμο με τα υπάρχοντά της και τα σχολικά είδη, αλλά το κινητό της έλειπε. Ήταν απενεργοποιημένο από τις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο μεταξύ, οι κάμερες ασφαλείας του δήμου Maldonado κατέγραψαν την έφηβη να μπαίνει στην παραλία με τον πρώην σύντροφό της γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης , αλλά δύο ώρες αργότερα, ο μόνος που φεύγει από το μέρος είναι ο δολοφόνος. Αυτός είναι ο λόγος που ο Santino G. θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος.

Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο έφηβος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη κοπέλα και οδήγησε την αστυνομία στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα. Γύρω στις 6:20 μ.μ., η αστυνομία και ο εισαγγελέας Χόρχε Βαζ βρήκαν τα λείψανα της Βαλεντίνα μισοθαμμένα σε έναν αμμόλοφο.

Ουρουγουάη: 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες

Ως την 30ή Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Γυναικών, τη Μόνικα Μποτέρο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κοντά στον ετήσιο μέσο όρο. Κάθε χρόνο στη χώρα καταγράφονται κατά μ.ό. 25 γυναικοκτονίες.

Ο θάνατος της 17χρονης καταγράφτηκε μερικές ημέρες έπειτα από αυτόν γυναίκας 23 χρονών, που απήχθη και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου που προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, πρώην αστυνομικός, 25 ετών.

Το 2017, η Ουρουγουάη τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να χαρακτηριστεί επιβαρυντική περίσταση η γυναικοκτονία σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ