Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα στην Χερσώνα – Αναφορές για πλήρη κατάληψη της πόλης

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, και εισέβαλαν στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ο δήμαρχος σε ενημέρωση αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πόλη βορειοδυτικά της χερσονήσου της Κριμαίας, έχει καταληφθεί από Ρώσους. Ο δήμαρχος της πόλης και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αμφισβήτησαν ότι έχει γίνει πλήρης κατάληψη της πόλης.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook που γράφτηκε περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμαρχος της Χερσώνας, Igor Kolykhaiev, είπε:

“Στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν σήμερα ένοπλοι επισκέπτες. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαμε όπλα. Δεν έχουμε ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη, μόνο πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να Ζήσουν εδώ” ανέφερε.

Οι εξελίξεις ακολουθούν μια ημέρα αντικρουόμενων ισχυρισμών σχετικά με το εάν η Μόσχα είχε κάνει το πρώτο της σημαντικό βήμα καταλαμβάνοντας μια σημαντική πόλη της Ουκρανίας.

Ουκρανικοί λογαριασμοί είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρχουν αναφορές για καταλήψεις πόλεων ή παραδόσεις δυνάμεων που μπορεί να μην ισχύουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ