Ουκρανία: Συγκλονιστικές φωτογραφίες – Γυναίκες ετοιμάζουν μολότοφ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες Ουκρανών πολιτών που ετοιμάζουν σπιτικές μολότοφ για να υπερασπιστούν την επικράτειά τους δημοσιεύτηκαν από την Guardian.

Μια ομάδα γυναικών απεικονίζεται να χρησιμοποιεί άδεια μπουκάλια και άλλα υλικά στην πόλη Uzhhorod στη δυτική Ουκρανία.

Ουκρανία

Σήμερα, η αστυνομία σχεδιάζει να δώσει μαθήματα σε εθελοντές για το πώς να φτιάχνουν και να πετούν βόμβες μολότοφ – αν και τα αποκαλούν κοκτέιλ shchastya («κοκτέιλ ευτυχίας»), καθώς δεν θέλουν να “μολύνουν” το στόμα τους χρησιμοποιώντας το όνομα που προέρχεται από την Ρωσία.

«Ετοιμαζόμαστε να αμυνθούμε γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας επιτεθούν», δήλωσε ο δήμαρχος Volodymyr Shmatko.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν ήδη δει πυραύλους να πετούν πάνω από το κεφάλι τους για να καταστρέψουν ένα αεροδρόμιο και μια αποθήκη καυσίμων στο Ivano-Frankivsk την πρώτη ημέρα της εισβολής του Πούτιν.

Το 90% των Ουκρανών στηρίζει τον Ζελένσκι

Πάνω από το 90% των Ουκρανών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ζελένσκι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ομάδα Rating Sociological αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από δύο χιλιάδες ερωτηθέντες από όλη την Ουκρανία, μόνο το 6% είπε ότι δεν τον υποστηρίζει και το 3% παρέμεινε αναποφάσιστο.

Η στήριξη είναι τριπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι κάτοικοι στην Κριμαία και στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία αποκλείστηκαν από την έρευνα, σύμφωνα με το BBC.

Όταν ρωτήθηκαν για τις πιθανότητες να μπορέσει η Ουκρανία να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, το 70% είπε ότι πίστευε ότι ήταν δυνατό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ