Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το Λουχάνσκ

Στα χέρια των Ρώσων φέρεται να έχει πέσει πλέον η περιφέρεια του Λουχάνσκ, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε απόψε η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Λισιτσάνσκ ήταν ο τελευταίος θύλακος αντίστασης των Ουκρανών στην περιφέρεια του Λουχάνσκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εάν συνεχίζονταν οι προσπάθειες υπεράσπισης της πόλης, οι συνέπειες θα ήταν «φονικές». «Προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή των Ουκρανών υπερασπιστών, ελήφθη η απόφαση να αποχωρήσουμε», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

Ο Ζελένσκι επιμένει

Είναι «αδύνατον να πούμε ότι το Λισιτσάνσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο» των Ρώσων, υποστήριξε νωρίτερα απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται στην περιφέρεια αυτής της πόλης.
Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πόλη «απελευθερώνοντας» με αυτόν τον τρόπο όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ