Ουκρανία: Δύο Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες από βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά – Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ρώσο πρέσβη

Τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, καταδικάζει απερίφραστα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι με εντολή του Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Υπουργείο Εξωτερικών

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής Ομογένειας”.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν δύο ομογενείς ενώ τραυματίστηκαν άλλοι έξι, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς. Την είδηση μετέδωσε ιστοσελίδα της Μαριούπολης και αργότερα επιβεβαίωσε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και ο περιφερειάρχης της περιοχής.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.